Vad bankerna kan lära av hackare

Cyberbrott kostar den sydafrikanska ekonomin R5.8-miljarder per år, och så mycket som bankerna försöker, de verkar alltid vara ett steg bakom cyberbrottslingar. Men, säger WILLIAM LAWRENCE, om bankerna vill hålla bedrägeri ner, det finns vissa saker som de kan lära sig från sina fiender.

Cyberbrott kostar den sydafrikanska ekonomin R5.8 miljarder per år och 19% av Internetbanker användare har fallit offer för onlinebedrägerier, upp från 10% för ett år sedan.

Förstå hur cyberbrottslingar fungerar och de tekniker som de använder är nyckeln till att förhindra attacker. Men hur gör vi det när brottslighet utvecklas till synes varje minut och nya hot uppstår dagligen?

Cyberbrottslingar är smart och bra förbindelser. De gör några saker särskilt väl som säkerställer deras framgång – och banker bör notera.

De dela information

Mest kriminella syndikat medlemmar har aldrig mött ansikte mot ansikte. De kommunicerar via sociala medier, Bloggar och djupa webben, samla in information om sina offer – namn, ID-nummer, kreditkortsdetaljer – att ge till andra brottslingar. De dela resurser och utveckla avancerade teknik, som de säljer till andra syndikat.

Nuvarande system för upptäckt av bedrägeri är inte längre passar för ändamålet. Banker använder olika system med fokus på enstaka rader business eller kanaler, snarare än att anta en helhetssyn på kunden. Vanligtvis banker kommer att ha en lösning för bedrägeri upptäckt i nuvarande och sparkonton, en annan för kreditkort och ännu en för bostadslån. Dessa system fungerar på en transaktionell och enda kundnivå med automatisk textigenkänning hackare eller reaktionära modeller men det största problemet är att dessa system inte prata med varandra och de olika avdelningarna inte dela information.

Information och kunskap är en av de bästa försvar som en bank kan distribuera för att skydda sina kunder och själva från bedrägeri.

Bedragare ständigt

Mellan 70 och 100 nya phishing verkade malware webbplatser varje dag under VM. Phishing uppstår när bedragare skicka e-post som kommer från ansedda organisationer, såsom banker, att försöka få mottagarna att lämna ut personlig information, såsom sina kreditkort eller internetbank detaljer.

När de taktik slutar fungera, de helt enkelt distribuera nya och replikera andra som har fungerat tidigare.

Medan banker utvecklas i den meningen att de alltid är att införa nya produkter och tjänster, i många fall övervakas dessa i isolering av olika bedrägerier detektionssystem. Nuvarande lösningar hålla inte jämna steg med den tekniska IT-brottslighet, på bekostnad av organisationen och dess kunder.

Läs hela artikeln:
http://www.studentawards.com/Forum.aspx?g=posts&m=359868post359868

Läs mer:
http://hassassociates-online.com/
http://hassassociates-online.com/articles

Sign In to know Author